Zaigrani medvjedić Srečko, kojega se vlasnici slovenskog imanja na koje je zalutao nisu htjeli odreći, prilagodio se svom novom domu.


Srečko je živio s obitelji Logar na imanju nekoliko mjeseci, a u utočištu za divlje životinje 'trenira' se za život u divljini.

Vezani članci Koronavirus u Ljubljani, ilustracija Slovenija popušta neke mjere na granici: Djeca do 15 godina u organiziranoj skupini mogu ući bez testa na koronavirus Janez Janša Janez Janša pozvao da se proširi prostor slobode: "Prisjećamo se koraka koje smo napravili da bi se riješili jugokomunističkog jarma"

'U početku je na medvjedovo ponašanje bio velik ljudski utjecaj jer su ga ljudi kod kojih je živio svakodnevno bombardirali svojim kontaktom. Oni su ga mazili, hranili, budili ga kada je spavao, Sve u svemu, on nije imao prilike pokazati svoju pravu narav', rekao je Zlatko Golob, vlasnik utočišta, piše Reuters.

'Već vidimo promjene u njegovom ponašanju. Svakog dana primjećujemo da je sve manje privržen ljudima te da je više zaokupljen stvarima iz prirode. Igra se lišćem, bambusom, trešnjama, vodom iz jezera, ribama. Mogu reći da se njegovo ponašanje polako mijenja', rekao je Golob.

Podsjetimo, obitelj Matevža Logara odlučila je zadržati medvjedića kako životinja ne bi završila u utočištu. Medvjedić Srećko im je prirastao srcu i sigurni su da u smještaju koji mu je odredila vlada ne bi dobio potrebnu njegu te da bi ga za tri mjeseca usmrtili. Logarovi su za Srečka počeli pripramati prebivalište od 900 kvadratnih metara, no slovenski Državni inspektorat izdao je rješenje o oduzimanju medvjedića.