Matteo Salvini (Foto: AFP)
Matteo Salvini (Foto: AFP) Foto: AFP

Talijanski ministar unutarnjih poslova i 'serijalni tviter', Matteo Salvini, optužen je u utorak da je kompromitirao policijsku akciju hvaleći je prerano na društvenim medijima.


Matteo Salvini je prvo na WhatsAppu, preko svojeg osoblja, a potom na Twitteru objavio vijest o uhićenju "15 nigerijskih mafijaša" u Torinu.

Vezani članci Grafit kod Kovačevićeva kluba - 6 Bijesni ugostitelji: "Klub, escort dame, brojač novca… meni to izgleda kao da gledam Narcose i Escobara, a ne suvislu državu" Talijanska policija, ilustracija Skandal u Italiji: Mafijaši primali socijalnu pomoć za najsiromašnije, oštetili državu za više od pola milijuna eura

Nekoliko sati kasnije, glavni torinski tužitelj Armando Spataro objavio je da bi ta poruka "mogla kompromitirati uspješan ishod akcije koja je još u tijeku".

"Nadamo se da će ministar unutarnjih poslova izbjeći slične poruke u budućnosti", rekao je, prenosi ANSA.

Salvini mu je na to odgovorio da bi trebao razmisliti prije nego progovori.

"Netko bi trebao razmisliti prije nego otvori usta. Ako je glavni tužitelj Torina umoran, trebao bi otići u mirovinu: želim Spataru jako sretnu budućnost kao umirovljeniku."

"Ako mi šef policije piše u 7,22 sati informirajući me o operacijama protiv mafije i organiziranog kriminala, kao što to redovito čini, smatram se slobodnim i počašćenim da zahvalim i čestitam snagama za provedbu zakona iduće minute", dodao je. (Hina)