Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mirisalo je po naftalinu"

Marian je iskopao leš svoje mame i posjeo ga ispred TV-a: S njim je živio 13 godina

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Leš žene za koju je DNK analiza pokazala da je umrla u siječnju 2010. pronašle su hitne službe, na kauču ispod hrpe novina. Sve se otkrilo slučajno...

Muškarcu (76) iz Poljske prijeti zatvor nakon što se otkrilo da je iskopao leš svoje mame, posjeo ga na kauč ispred TV-a te ga tako držao 13 godina.

Nevjerojatan slučaj otkrio se kada je Mariana šogor nakon dugo vremena odlučio posjetiti u njegovu domu u gradu Radlinu na jugozapadu Poljske.

Zatekao ga je kako besciljno luta po polju, kao da je poludio, pa je pozvao hitnu.

Hitna je stigla na imanje i našla mumificirani leš na kauču, na hrpi novina iz 2009., piše Daily Mail.

Joanna Smorczewska iz tužiteljstva rekla je da je DNK pokazao kako mumificirani leš pripada Marianovoj majci, koja je preminula u siječnju 2010.

"Ustanovili smo da je grob Jadwige L., koja je pokopana 16. siječnja 2010., prazan. Čini se da je muškarac iskopao majčino tijelo odmah nakon pogreba, mumificirao ga te da je leš u kući od 2010. godine", dodala je Smorczewska.

Vjeruje se da ju je Marian, koji živi samo 300 metara od groblja, prevezao biciklom. 

"Sve upućuje na to da je muškarac koristio neke kemikalije kako bi mumificirao tijelo. Osjetio se miris naftalina", rekao je šef ureda lokalnog tužitelja Marcin Felsztyński.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesvakodnevan ulov Pronađen kradljivac koji je s leša jelena ukrao rogove: Znate li koliko vrijede?

Pročitajte i ovo Ilustracija Najbolje vrijeme Rekordan broj cijepljenih protiv pneumokoka koji, uzrokuje tešku upalu pluća

Tijelo je navodno bilo u gotovo savršenom stanju. Leš je otkriven još u veljači, no vijest o slučaju izašla je u javnost tek nakon što je muškarac optužen za oskrvnjivanje tijela. Susjedi su ispričali kako je Marian bio usamljenik te da čak nisu znali njegovo ime. 

"Uvijek je napuštao kuću noći. Sjeo bi na bicikl i uputio se u nepoznato", ispričao je jedan susjed.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene