Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ima najbolju njegu'

Mandela opet u bolnici zbog respiratorne infekcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela (94) ponovno je zbog respiratornih problema završio u bolnici.

Bivši južnoafrički predsjednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir Nelson Mandela (94) ponovno je primljen u bolnicu zbog respiratorne infekcije, objavila je u četvrtak južnoafrička vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Procurili dokumenti Mandela je u 'trajnom stanju vegetacije', liječnici preporučili isključivanje aparata Slika nije dostupna I dalje kritično Nelson Mandela i dalje kritično, ali stabilno

Nikakve druge pojedinosti nisu objavljene osim da Mandela "ima najbolju liječničku njegu".

>> Mandela se uspješno oporavlja od operacije

Ikona borbe protiv aparthejda tri je tjedna bio u bolnici u prosincu zbog upale pluća i operacije uklanjanja žučnih kamenaca. Bio je to njegov najdulji boravak u bolnici otkako je 1990. pušten na slobodu iz zatvora.

Prvi crni južnoafrički predsjednik u svijetu je simbol borbe protiv rasizma i nepravde, a u svojoj zemlji gotovo da ima status živućeg božanstva i svaka vijest o problemima s njegovim i inače krhkim zdravljem izaziva veliku zabrinutost među stanovništvom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene