Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorski književnik Jevrem Brković ozlijeđen je, a njegov pratitelj ubijen u napadu koji su na njega izveli nepoznati napadači u utorak navečer u Podgorici, javljaju danas crnogorski mediji.Kako javljaju podgorički mediji, pozivajući se na policijske izvore i očevice, trojica maskiranih mladića napala su Brkovića na ulazu u zgradu u Novaka Miloševa u kojoj stanuje. 

Vezani članci Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa Andro Vlahušić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Bivši gradonačelnik Dubrovnika i ministar zdravstva Andro Vlahušić ponovno ulazi u gradonačelničku utrku

Njegov pratitelj Srđan Vojičić (35) pokušao mu je priskočiti u pomoć, ali su na njega napadači pucali i ubili ga.

Brković je izjavio da je napad na njega i ubojstvo njegovog
tjelohranitelja "djelo ubojica i mafijaša koji su se prepoznali u
posljednjem romanu koji je napisao".

Brković je nedavno objavio roman "Ljubavnik Duklje" u kojem je prikazao javni život u Crnoj Gori i mnoge osobe posredno optužio za kriminal.

Brković je, inače, početkom 90-ih godina već primao prijetnje zbog svojih antiratnih stavova i kritike politike Slobodana Miloševića.

Posebno je ogorčen bio bombardiranjem Dubrovnika.

Zbog svih tih događanja neko je vrijeme proveo u egzilu u Zagrebu.

U bolnici je Brkovića posjedio crnogorski predsjednik Filip Vujanović, koji je oštro osudio napad te očekuje od nadležnih organa da u što kraćem roku pronađu počinitelje.

Osudi se pridružio i premijer Milo Đukanović.