Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Atentat na Jevrema Brkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski književnik Jevrem Brković ozlijeđen je, a njegov pratitelj ubijen u napadu koji su na njega izveli nepoznati napadači u utorak navečer u Podgorici, javljaju danas crnogorski mediji.


Kako javljaju podgorički mediji, pozivajući se na policijske izvore i očevice, trojica maskiranih mladića napala su Brkovića na ulazu u zgradu u Novaka Miloševa u kojoj stanuje. 

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Njegov pratitelj Srđan Vojičić (35) pokušao mu je priskočiti u pomoć, ali su na njega napadači pucali i ubili ga.

Brković je izjavio da je napad na njega i ubojstvo njegovog
tjelohranitelja "djelo ubojica i mafijaša koji su se prepoznali u
posljednjem romanu koji je napisao".

Brković je nedavno objavio roman "Ljubavnik Duklje" u kojem je prikazao javni život u Crnoj Gori i mnoge osobe posredno optužio za kriminal.

Brković je, inače, početkom 90-ih godina već primao prijetnje zbog svojih antiratnih stavova i kritike politike Slobodana Miloševića.

Posebno je ogorčen bio bombardiranjem Dubrovnika.

Zbog svih tih događanja neko je vrijeme proveo u egzilu u Zagrebu.

U bolnici je Brkovića posjedio crnogorski predsjednik Filip Vujanović, koji je oštro osudio napad te očekuje od nadležnih organa da u što kraćem roku pronađu počinitelje.

Osudi se pridružio i premijer Milo Đukanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene