Irska je paralizirana ledenom frontom, a loše je vrijeme bila inspiracija lopovima koji su u južnom Dublinu ukrali bager i demolirali lokalni Lidl koji je bio zatvoren za vrijeme oluje.

Galerija


Na snimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama vidi se kako se bager obrušava na krov Lidla kojeg je gotovo sravnio sa zemljom. Policija je uspjela uhititi nekoliko lopova koji, kako navode mediji, pripadaju široj mreži koja je planirala provalu. Zanimljivo je da je u pljačku krenulo i 30-ak osoba, lokalnih stanovnika, kada su vidjeli što se događa.

Vezani članci Policijsko vozilo Podignuta optužnica protiv trojice razbojnika za oružanu pljačku kod Osijeka - dočekali zaštitare u sačekuši u šumi, jednom su propucali noge Eksplozija u Poreču Burna noć u Istri: Porečane probudila snažna eksplozija - lopovi raznijeli bankomat i izazvali požar, u Umagu provaljeno u banku...

Policiji je u hvatanju lopova po mećavi pomagala i vojska.

Glasnogovornik Lidla kazao je kako su upoznati s incidentom.

"Možemo potvrditi kako niti jedan član osoblja našeg dućana nije ozlijeđen. Cijeli slučaj prijavljen je nadležnim institucijama, pa radi istrage ne možemo dalje komentirati incident", poručili su iz Lidla.

Ukradeni bager korišten je za čišćenje leda, a Lidl u Dublinu je bio zatvoren zbog velikih snježnih oborina. Glasnogovornik lokalne policije izjavio je kako je u tijeku opsežna istraga u kojoj je nekoliko ljudi uhićeno.