Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi napad

Libija: Francusko veleposlanstvo napadnuto autobombom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francusko veleposlanstvo u Libiji napadnuto je u utorak automobilom bombom, pri čemu su ozlijeđena dva pripadnika osiguranja, u prvom takvom napadu u glavnom gradu Tripoliju od kraja rata 2011. u kojemu je svrgnut Moamer Gadafi.

Stanovnici četvrti Hay Andalus u kojoj se nalazi veleposlanstvo rekli su da su rano ujutro čuli dvije snažne eksplozije. 'Dogodio se napad na veleposlanstvo. Mislimo da je riječ o automobilu bombi', rekao je dužnosnik veleposlanstva.

'Ima puno materijalne štete, a dva stražara su ozlijeđena', dodao je dužnosnik.

>> Hrvatski proizvođači junadi u Libiji dogovorili posao vrijedan dva milijuna eura!

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius osudio je napad, naglasivši da će biti poduzeto sve kako bi se otkrili napadači. 'Izrazio sam svoju solidarnost s ozlijeđenim francuskim stražarima i poželio im brz oporavak', rekao je Fabius.

Diplomatske misije bile su i u prošlosti metom napada u Libiji, posebno američka misija u Bengaziju na istoku zemlje, gdje je u rujnu prošle godine u napadu ubijen američki veleposlanik i troje Amerikanaca.

Ipak, današnji napad prvi je ozbiljniji napad na neko veleposlanstvo ili misiju uglavnom gradu Tripoliju, gdje je sigurnost općenito puno bolja nego na istoku zemlje.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Modna revija, ilustracija Uskoro novi kriteriji Francuska donijela mjere protiv brze mode Francois Verove Vodio dvostruki život Potpuno nevjerojatno! Serijski silovatelj pojavio se u TV kvizu u trenutku kada ga je policija tražila zbog 31 silovanja i ubojstva

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene