Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 50 ozlijeđenih

VIDEO Stravičan lančani sudar, poginulo 10 ljudi: Izašli iz vozila, a onda se dogodila tragedija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U stravičnom lančanom sudaru u Turskoj 10 osoba izgubilo je život, a više od 50 ih je ozlijeđeno.

Užasan lančani sudar dogodio se na sjeverozapadu Turske. U njemu je 10 osoba izgubilo život, a više od 50 je ozlijeđeno.

U sudaru koji je uključivao sedam vozila, među kojima su tri autobusa i kamion na autocesti u blizini naselja Dagdibi u pokrajini Sakarya, ozlijeđen je velik broj ljudi, javlja agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Silvio Kutić, Mate Rimac top 100 Objavljena lista najbogatijih ljudi u regiji: Na prva tri mjesta Hrvati

Uzrok nesreće još nije utvrđen. Mediji spominju da je na tom području gusta magla, što bi mogao biti razlog ovakve tragične nesreće.

Guverner Sakarye, Jasar Karadeniz, izjavio je lokalnim medijima da je 57 osoba ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu, od kojih su sedam u teškom stanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema mira Rat sve bliže širenju na nova područja: "Moramo biti spremni za ofenzivu ako..."

"Prema prvim saznanjima, najveći broj smrtnih slučajeva u nesreći uzrokovalo je treće vozilo koje je udarilo putnike koji su izašli iz svojih vozila. Policija je na mjestu nesreće, a istraga je u tijeku", izjavio je Karadeniz.

Autocesta prema Istanbulu, koja je privremeno bila zatvorena zbog nesreće, ponovno je otvorena za promet jednom trakom nakon što su vozila uklonjena i očišćena kolnik.

Glavni javni tužitelj Sakarye, Osman Köse, osobno je došao u regiju kako bi provodio istragu. Ministar zdravlja, Fahrettin Koca, potvrdio je da je 10 osoba preminulo na mjestu nesreće, dok ih je 59 ozlijeđeno, od kojih 8 teže.

Ministar pravosuđa, Yılmaz Tunç, izvijestio je da je Ured glavnog javnog tužitelja Sakarye pokrenuo istragu, a tri javna tužitelja su dodijeljena pod koordinacijom zamjenika glavnog javnog tužitelja, prenosi Anadolu Ajansı.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene