Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaduživanje

'Europo, gotovo je sa životom na kreditnu karticu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Moramo reći da ćemo morati imati dulji radni dan, kasnije odlaziti u mirovinu', kaže Jerzy Buzek.

Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek zauzeo se u Bruxellesu na sastanku čelnika 27 zemalja članica EU-a za to da se europskim građanima otvoreno kaže da se više ne može živjeti zaduživanjem na kreditnu karticu.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Ivana Petrović - 4 na samitu u Bruxellesu Reakcije na Putinovu promjenu retorike: "Ne želim strašiti zemlje članice, ali ću svima reći da moramo biti spremni"

>> Rohatinski: Nastupa faza gospodarske stagnacije

'Kada poduzimamo reforme moramo biti potpuno otvoreni prema našim građanima. Moramo im reći istinu - da se mora okončati kultura življenja na kreditnu karticu, s posuđenim novcima', rekao je Buzek na početku sastanka na vrhu zemalja članica Europske unije.

Čelnici EU-a započeli su u četvrtak u Bruxellesu jednodnevni sastanak na vrhu na kojem će pokušati dogovoriti mjere za jačanje proračunske discipline i veću koordinaciju gospodarskih politika kako bi se spriječilo ponavljanje sadašnje dužničke krize u zemljama članicama. Svaki summit EU-a tradicionalno započinje sastankom s predsjednikom Europskog parlamenta.

Koliko kreditnih kartica posjedujete?

  • Jednu
  • Više od tri
  • Više od pet
  • Barem osam
  • Niti jednu

Ukupno glasova:

'Moramo platiti račun, u suprotnom, ukrast ćemo našoj djeci nasljedstvo, a vjerojatno i njihovoj djeci. Moramo reći našim građanima da ćemo morati imati dulji radni dan, kasnije odlaziti u mirovinu i živjeti unutar naših mogućnosti', istaknuo je Buzek u svom govoru čelnicima. Buzek je rekao da je stanje u Europi gore nego u Sjedinjenim Državama i novim gospodarskim silama.

Zauzeo se za jaču koordinaciju gospodarskih politika na razini svih 27 zemalja članica, a ne samo eurozone, što je donedavno tražio francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

'Uz monetarnu uniju moramo imati i ekonomsku uniju, s koordiniranim fiskalnim i financijskim politikama i na taj način stvoriti temelje za izlaz iz krize. Svih 27 zemalja članica mora biti u u to uključeno', rekao je Buzek. (Hina)


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene