Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Zapaprio'' im Trump

Kriza u Turskoj: Rekordan pad nacionalne valute

Recep Tayyip Erdogan i Donald Trump (Foto: AFP)
Recep Tayyip Erdogan i Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Recep Tayyip Erdogan i Donald Trump (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Produbljuje se gospodarska kriza u Turskoj. Rekordan pad nacionalne valute nakratko su zaustavile mjere u bankarskom sektoru.

Nacionalna valuta bilježi rekordan pad nakon što je SAD Turskoj udvostručio carine na aluminij i čelik. Razlog je i jačanje kontrole turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana nad nacionalnom ekonomijom. Pad turske lire privremeno su zaustavile jutros uvedene mjere u bankarskom sektoru. Pala je i vrijednost eura, a svjetske burze bilježe gubitke. Erdogan poručuje da je za sve kriva zavjera.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

"Naš odgovor onima koji pokreću trgovinski rat s cijelim svijetom, pa tako i našom zemljom, glasi: okrenut ćemo se novim tržištima i novim savezima. Povećali su carine na aluminij i čelik. Mi smo članica Svjetske trgovinske organizacije, a toga nema među njezinim pravilima. To ne možemo prihvatiti kao gotov čin'', kazao je Erdogan.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene