Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Racionalizacija u SAD-u

Problemi u opskrbi hrane za dojenčad: U nekim trgovinama ograničena prodaja

Informer: Hrana - 1
Informer: Hrana - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Maloprodajne tvrtke u SAD-u racioniraju prodaju dojenačke hrane zbog nestašice, izvijestili su mediji, a dodatni su problem i više cijene.

Lanac drogerija Walgreens ograničio je prodaju na tri proizvoda po transakciji zbog, kako su naveli, pojačane potražnje i problema s dobavljačima, izvijestio je CBS MoneyWatch.

CVS Health priopćio je da surađuje s proizvođačima na rješavanju problema.

Kompanija specijalizirana za praćenje podataka o proizvodima Datasembly analizirala je zalihe dojenačke hrane u više od 11.000 trgovina i utvrdila da im je 13. ožujka ponestalo 29 posto najpopularnijih proizvoda. U studenome na zalihama nisu imali njih 11 posto.

Pročitajte i ovo Tržnica nismo samodostatni u hrani Treba li Hrvatska strahovati od nestašice hrane? Najveći problem bi mogao nastati zbog...

Pročitajte i ovo Dizel Novi udarac Europi prijeti nestašica dizela: "U tom slučaju sve će stati. Bojim se da će biti ozbiljnih problema"

Uz probleme u nabavnim lancima povezane s covidom 19, poput nestašice ključnih sastojaka, ambalaže ali i radne snage, krizu u opskrbi adaptiranim mlijekom zaoštrilo je i nedavno povlačenje s tržišta Abbottovih proizvoda.

Abbott je u veljači s tržišta povukao nekoliko popularnih formula, uključujući Similac, Alimentum i EleCare, proizvedenih u tvornici u saveznoj državi Michigan, nakon što je kod četvero dojenčadi dijagnosticirana zaraza bakterijom cronobacter sakazakii ili salmonella Newportom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nestašica na pomolu? Apel Nijemcima: "Nemojte stvarati zalihe brašna i suncokretova ulja"

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) navodi da Cronobacter kod dojenčadi može izazvati tešku sepsu i meningitis, koji mogu ugroziti život djeteta.

U ožujku Uprava za hranu i lijekove (FDA) naložila je da se povuče i nekoliko serija Abbotove Similac PM 60/40 instant formule nakon smrti još jednog djeteta.

FDA je izvijestila o pet slučajeva zaraze djece bakterijom nakon konzumacije Abbotovih proizvoda i dva smrtna slučaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene