Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u roku od 45 dana

Pala kosovska vlada: Zastupnici izglasali nepovjerenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izvanrednoj sjednici kosovske skupštine izglasano je nepoverenje kosovskoj vladi.

Za pad Vlade glasalo je 78 zastupnika, 25 ih je bilo protiv, a tri su ostala suzdržana. Za izglasavanje nepovjerenja glasali su i zastupnici Demokratske partije Kosova, koja je bila koalicijski partner u vladi premijera Ise Mustafe, javlja B92.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Slika nije dostupna Verbalni sukob PALE TEŠKE RIJEČI 'Nemojte više o poglavljima. Ako hoćete otvorite ih, ako nećete - nemojte'

Nakon što je izglasano nepovjerenje Vladi na Kosovu se moraju održati prijevremeni izbori najkasnije u roku od 45 dana od danas. Za sada se najviše spominje 25. lipanj, a u opciji su još i 11. i 18. lipanj.

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja vladi podnijela je Inicijativa za Kosovo, uz podršku Alijanse za budućnost Kosova i Samoopredeljenja, kao i 12 zastupnika iz stranaka na vlasti.

Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je na početku sjednice da je prijedlog za izglasavanje nepovjerenja vladi "politički, bez argumenata i da za cilj ima skrivanje ranijih koruptivnih afera".

"Peticija ima za cilj destabilizaciju zemlje i cilj je skrivanje koruptivnih afera odranije. Mi imamo najviše uspjeha u borbi protiv ekstremizma, migracije i korupcije. Ova vlada je provela mnoge reforme, naslijedili smo dugove odranije, ali smo ispunili obveze i povećali budžet, otpisali smo dugove i ostvarili budžetsku stabilnost. To govori o kredibilitetu ove vlade", rekao je Mustafa.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene