Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još se ne zna motiv

Kalašnjikovom izrešetan autobus na Kosovu: Ubijeno dvoje učenika i vozač, policija ispituje osobe koje bi mogle biti povezane s krvavim napadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri su osobe ubijene, a dvije ozlijeđene u pucnjavi na autobus s učenicima u petak u selu Glođane kod Dečana.

U pucnjavi na učenički autobus u selu Glođane kod Dečana na jugozapadu Kosova ubijene su tri osobe. Prema pisanju Nove.rs, koji su citirali albanske medije, ubijeno je dvoje učenika i vozač autobusa G.Đ. 

Kosovo online neslužbeno navodi da je jedan učenik imao 18, a drugi 17 godina.

Na stranici Srednje ekonomske škole "Kadri Kusari" u Đakovici objavljeno je da je ubijen učenik te škole.

Glasnogovornik policije u Peći, Fadilj Gaši, izjavio je da je u trenutku pucnjave na autobus u blizini Glođana bilo osam putnika, prenosi Kljan Kosova. On je rekao da je oko 19 sati policija obaviještena da je pucano na autobus.

"Bilo je osmero ljudi. Autobus je išao iz Đakovice za Dečane. Jedan dio učenika izašao je iz autobusa u drugim selima'', rekao je Gaši.

Prema njegovim riječima, jedna osoba je preminula na mjestu zločina, dok su tri prebačene u Urgentni centar Regionalne bolnice u Peći, gdje su dvije od njih kasnije preminule.

Na teren su odmah izašle sve raspoložive policijske postrojbe, a policija još traga za napadačem. Sumnja se da ih je možda bilo i više. ''Trenutno postoje dva ili tri traga koje ispitujemo. Saslušavamo i osobe koje bi mogle biti povezane sa slučajem", rekao je glavni ravnatelj policije Samedin Mehmeti.

Kako piše Kosovo online, na autobus je pucano iz kalašnjkova.

Oglasila se i predsjednica Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani pozvala je policiju da pronađe napadače. 

"Napad na učenički autobus udarac je na sigurnosni poredak Kosova", napisala je Osmani na Facebooku. Kako je navela, sigurnost građana je prioritet i od te misije se neće odustati.

  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene