Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje napeto

Kosovo: Granica sa Srbijom blokirana,stigli kosovski carinici i policajci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje na Kosovu je napeto. Granica sa Srbijom ponovno je blokirana. Na granične prijelaze stigli su kosovski carinici i policajci. Lokalni Srbi podižu barikade.

Kosovski carinici i policajci zajedno s pripadnicima Eulexa od jutros su na graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak. Stigli su na jedini mogući način, letjelicama iz baze Kfora. U akciji je sudjelovao i helikopter hrvatskog kontingenta. Granični su prijelazi zatvoreni. Kfor kaže da se neće otvoriti dok se ne raziđu građani s okolnih barikada.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Kosovski Srbi barikade su podigli već prošle noći prosvjedujući protiv najavljenog dolaska kosovskih carinika i policajaca na granicu sa Srbijom. Prosvjednici se okupljaju i u Mitrovici. Preko graničnih prijelaza Merdare i kod Bujnovaca na Kosovo su bez problema počeli ulaziti srbijanski proizvodi. Priština je ukinula zabranu uvedenu prije dva mjeseca kao odgovor na srbijansku blokadu kosovskih proizvoda.

Vijeće sigurnosti UN-a prošle je noći iza zatvorneih vrata održalo izvanrednu sjednicu posvećenu stanju na Kosovu. Žustra rasprava završila je bez zaključka. Srbija tvrdi da većina zemalja ne podržava jednostrani potez Prištine. Kosovska vlada tvrdi suprotno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene