Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sramota

Trudnica izgubila bebu zbog nevjerojatne pogreške liječnika

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Sveučilišnoj bolnici Bulovka u Pragu dogodila se velika tragedija. Tijekom ginekološkog pregleda došlo je do zamjene pacijentica, zbog čega je trudnica izgubila dijete.

U ponedjeljak se na Bulovki dogodio teško shvatljiv incident. Liječnici su zamijenili pacijentice pa je trudnica zbog toga izgubila bebu. Glasnogovornica bolnice Eva Stolejda Libigerová potvrdila je  događaj. 

"Na našoj Klinici za ginekologiju i porodništvo 25. ožujka dogodio se neželjeni događaj. Prema dosadašnjim nalazima, kao rezultat ozbiljnih prekršaja i nepoštivanja internih propisa od strane dotičnih zaposlenika, započela je operacija na krivo identificiranom pacijentu", potvrdila je glasnogovornica Bulovke.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen"

Pročitajte i ovo Uhićeni Splićanin imao je i dva vuka (ilustracija) Užas u Dalmaciji Uhićen Splićanin koji je držao 67 pasa i dva vuka: Doznajemo zašto zvijeri ne mogu natrag u prirodu

Naime, u ginekološkoj klinici liječnici su izveli abortus na pogrešnoj trudnici. Bolnica je suspendirala odgovorno medicinsko osoblje, a uprava je izrazila žaljenje zbog "neoprostive ljudske pogreške".

Osoblje je zdravoj ženi u četvrtom mjesecu trudnoće obavilo prekid trudnoće. Naime, dvije trudnice su primljene u kliniku. Jedna je došla na rutinski pregled, a druga je imala termin za kiretažu.

"Pacijentice su dvije strankinje koje imaju stalni boravak u Češkoj. Jedna je trudnica došla na rutinski pregled, dok su kod druge žene liječnici morali obaviti operaciju koja se radi, primjerice, kod prekida trudnoće. Ona je u 16. tjednu trudnoće", rekla je glasnogovornica klinike.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći u Velikoj Gorici smrtno stradao motociklist - 3 teška nesreća FOTO Stravični prizori s mjesta pogibije motociklista: Automobil završio na krovu

Pročitajte i ovo Sramotno javljanje uživo Sramotno VIDEO Skandalozni video: Huškali snimatelja da udari Dankina ujaka, kamere sve zabilježile - "Udari ga Rafa, udari ga!"

Liječnici su zamijenili trudnice i greškom izveli operaciju prekida trudnoće na trudnici koja je došla na rutinski pregled.

Klinika je izrazila “najdublje žaljenje” pogođenoj obitelji.

Uprava klinike je objavila je da je spremna platiti odštetu, javlja Novinky.cz. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene