Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unutarnja neslaganja u Hamasu dovela su do kašnjenja oslobođenja izraelskog vojnika Gilada Shalita, zatočenog u Pojasu Gaze, izjavio je u utorak izraelski predsjednik Shimon Peres.


‘Da ovisi samo o nama, Gilad Shalit bi već bio slobodan. Ali postoje razmirice unutar Hamasa’, rekao je predsjednik Peres na državnom radiju. Izrael i Hamas vode neizravne pregovore uz posredovanje Egipta i jednog njemačkog posrednika, u vezi oslobođenja mladog vojnika kojeg je u lipnju 2006. na granici Pojasa Gaze oteo palestinski specijalni vod.

>> VIDEO: Snimka zatočenog vojnika Shalita

Vezani članci Slika nije dostupna Tisuće Izraelaca okupilo se u znak potpore Giladu Shalitu Slika nije dostupna Izraelski vojnik nakon svađe upucao kolegu

Kontradiktorne informacije kolale su posljednjih tjedana o postizanju sporazuma koji bi doveo do oslobađanja izraelskog vojnika u zamjenu za blizu 1.000 palestinskih zatvorenika. U ponedjeljak je Hamas prigodom 22. obljetnice osnutka potvrdio da ‘Shalit neće biti oslobođen dok Izrael ne oslobodi stotine palestinskih zatvorenika’. (Hina)