Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmirice u Hamasu

Kasni oslobođenje izraelskog vojnika Shalita kasni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unutarnja neslaganja u Hamasu dovela su do kašnjenja oslobođenja izraelskog vojnika Gilada Shalita, zatočenog u Pojasu Gaze, izjavio je u utorak izraelski predsjednik Shimon Peres.

‘Da ovisi samo o nama, Gilad Shalit bi već bio slobodan. Ali postoje razmirice unutar Hamasa’, rekao je predsjednik Peres na državnom radiju. Izrael i Hamas vode neizravne pregovore uz posredovanje Egipta i jednog njemačkog posrednika, u vezi oslobođenja mladog vojnika kojeg je u lipnju 2006. na granici Pojasa Gaze oteo palestinski specijalni vod.

Pročitajte i ovo Vojna parada vođa Hamasa Marwan Issa Ubijen jedan od najtraženijih vođa Hamasa: "Skrivaju se duboko u podzemnim tunelima, ali ruka pravde stići će i njih" Počeli su progovori o primirju u Gazi Pregovori ne uspijevaju Hamas iznio uvjet za razmjenu talaca: "Pokret je u protekla dva dana predstavio svoj stav"

>> VIDEO: Snimka zatočenog vojnika Shalita

Kontradiktorne informacije kolale su posljednjih tjedana o postizanju sporazuma koji bi doveo do oslobađanja izraelskog vojnika u zamjenu za blizu 1.000 palestinskih zatvorenika. U ponedjeljak je Hamas prigodom 22. obljetnice osnutka potvrdio da ‘Shalit neće biti oslobođen dok Izrael ne oslobodi stotine palestinskih zatvorenika’. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene