Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra zdravlja, ali mršaviji

VIDEO: Snimka zatočenog vojnika Shalita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska televizija prikazala je videosnimku otetog izraelskog vojnika Gilada Shalita, koji je u palestinskom zatočeništvu.

Shalit na snimci izgleda dobra zdravlja, ali mršaviji je nego prije. Videozapis Izraelcima je predala palestinska strana, a Izrael je zauzvrat oslobodio 19 palestinskih zatvorenica. Snimka traje dvije minute i 42 sekunde. Shalit je odjeven u maslinastozeleno vojno odijelo, mršaviji je nego prije, s tamnim podočnjacima. Glas mu je drhtav dok čita tekst na hebrejskom i u rukama drži novine kako bi se na njima jasno vidio datum.’Već dugo čekam dan kad ću biti pušten na slobodu i nadam se da vlada koju vodi Benjamin Netanyhu neće propustiti priliku da zaključi dogovor, nakon čega će se konačno ostvariti moj san da ponovno budem slobodan’, pročitao je Shalit, povremeno se smiješeći i djelujući malo napeto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam

Francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner pozvao je otmičare da odmah oslobode mladića koji ima i francusko državljanstvo. Puštanje zauzvrat iz zatvora 19 Palestinka prva je etapa duga procesa, jer za Shalitovu slobodu palestinski pokret Hamas traži puštanje više stotina palestinskih zatvorenika. Shalit je otet 25. lipnja 2006., u operaciji palestinske skupine na jugu Izraela na granici s Pojasom Gaze. Palestinke su se u petak, čim su puštene, sastale sa svojim obiteljima. Oslobođene su žene koje su gotovo već odslužile svoje kazne. Zatvarane su zbog manjih prekršaja, a samo nekolicina je bila povezana s militantnim skupinama. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene