Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sljedeće saslušanje u zahtjevanom postupku ekstradicije zakazao za 22. ožujka


Poduzetnik Walter Wolf, čije izručenje od kanadskih vlasti traži Slovenija zbog umiješanosti u aferu s finskom tvrtkom Patria, pušten je nakon saslušavanja iz pritvora uz jamčevinu od 1,2 milijuna kanadskih dolara.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji U Sloveniji raste broj zaraženih: Tema dana je izjava epidemiologa koja je izazvala velike nedoumice Testiranje na koronavirus, ilustracija I susjedi imaju problema s malim interesom za cijepljenje, uvode posebnu vrstu ''kazne'' za necijepljene

Takvu je odluku donio vrhovni sud kanadske provincije Britanska Kolumbija te sljedeće saslušanje u zahtjevanom postupku ekstradicije zakazao za 22. ožujka, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Wolfov odvjetnik tvrdi da mu se u Sloveniji ne bi pošteno sudilo

Walf je bio uhićen u Vancouveru 20. siječnja na temelju međunarodne tjeralice koju je izdao sud u Ljubljani, a zbog njegova izbjegavanja sudskog postupka u Sloveniji. Wolf se prije dvije godine odazvao na nekoliko sudskih ročišta u procesu Patria, na kojemu je bio jedan od suoptuženih za primanje i posredovanje mita finske tvrtke Patria u poslu isporuke oklopnih vozila finske tvrtke slovenskoj vojsci, ali se kasnije nije odazivao sudskim pozivima. Uz državljanstvo Kanade, poduzetnik austrijsko-slovenskog podrijetla ima i državljanstva Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Prema navodima slovenskih medija, neizvjesno je hoće li zahtjev za izručenje Wolfa Sloveniji upućen kanadskom pravosuđu biti riješen do kolovoza, kada kazneni predmet Patria u Sloveniji pada u apsolutnu zastaru, budući da se Wolf energično protivi izručenju i tvrdi da u Sloveniji ne bi imao pošteno suđenje, a žalbene postupke može voditi sve do kanadskog vrhovnog suda.

(Hina)