Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Juncker odgovorio Trumpu

"Podržat ću Ohio i Teksas da izađu iz Sjedinjenih Država"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je da će se zalagati da Ohio i Teksas izađu iz Sjedinjenih Američkih Država ako se predsjednik SAD-a Donald Trump nastaviti veseliti Brexitu.

Pred sudionicima kongresa Europske pučke stranke (PPE), glavnog saveza desno orijentiranih stranaka Europske unije, Jean-Claude Juncker govorio je ironično o zemljama koje se vesele Brexitu, posebice Sjedinjenim Američkim Državama.

Pročitajte i ovo Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno" Ilustracija Rok tjedan dana U zadnji čas izbjegnuta blokada vlasti u SAD-u: Bez plaće bi ostali državni službenici, djelomično bi se ugasio državni aparat...

"U toj zemlji, nedavno izabrani predsjednik veseli se izlasku Velike Britanije iz Europske unije", istaknuo je Juncker na kongresu koji je u srijedu počeo na Malti.

"Ako se tako nastavi, podržat ću Ohio i Teksas da izađu iz Sjedinjenih Država", dodao je.

"Brexit nije kraj svega, ali sada moramo krenuti s nečim novim, jačim i boljim", rekao je Juncker.

Devet mjeseci nakon izglasavanja Brexita, Velika Britanija u srijedu je pokrenula povijesni proces izlaska iz Europske unije i otvorila dvogodišnje teške pregovore o presijecanju veza s blokom kojem se pridružila prije 44 godine.

Juncker je i prošli tjedan podsjetio da je za susreta u veljači u Bruxellesu sa američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom tražio od SAD-a da ne potiču druge zemlje članice EU na izlazak iz zajednice. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene