Dijete, ilustracija
Dijete, ilustracija Foto: Getty Images

Žrtve pedofila u Laktašima u BiH bile su sestre, djevojčice rođene 2005., 2007,. 2008. godine. Silovao ih je ljubavnik njihove majke.


Okružni sud u Banjoj Luci u ponedjeljak je donio presudu protiv pedofila iz Laktaša. Optužen je za obljubu i seksualno zlostavljanje tri djevojčice mlađe od 15 godina. Osuđen je na 17 godina zatvora.

Vezani članci Ilustracija Pedofil koji je seksualno zlostavljao dijete (6) pušten ranije iz zatvora i živi vrata do žrtve: "Ne izbjegava nas, šepiri se po dvorištu'' Slika nije dostupna Ubojicu pedofila iz sudnice ispratili uz gromoglasan pljesak

Žrtve pedofila su, prema prvoj optužnici, bile četiri sestre, djevojčice rođene 2005., 2007., 2008. i 2013. godine. Pedofil je bio ljubavnik njihove 40-godišnje majke, piše Avaz.

Tužiteljstvo je tijekom ponovljenog postupka promijenilo optužnicu i odustalo od terećenja za seksualno zlostavljanje najmlađe djevojčice budući da dijete nije istražiteljima i psiholozima dalo informacije o kaznenom djelu. Pedofil je optužen za tri slučaja obljube i zadovoljenje spolnih strasti pred djetetom.

Kako se navodi u optužnici, on je bio u ljubavnoj vezi s majkom djevojčica. U odsustvu oca svakodnevno je boravio u njihovoj kući i pomagao u poljoprivrednim radovima.

Zlostavljanje se događalo od veljače 2019. do veljače 2020. godine, a pedofil je imao spolne odnose s djevojčicama u više navrata u kući njihovih roditelja, ali i svojoj kući. U nekoliko navrata se to događalo dok je majka bila u drugoj prostoriji u kući.

Protiv 40-godišnjakinje se vodi postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala spolne odnose s osuđenikom.