Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon izazvao kontroverze

Jedna zemlja smanjila ograničenje brzine na 32km/h: Ovo je rat protiv vozača

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Wales je prva britanska država koja je smanjila ograničenje brzine s 48 na 32 km/h. Smatraju da bi zbog toga moglo biti manje nesreća i ozljeda.

Ograničenja brzine u naseljenim područjima bit će smanjena s 48 na 32 km/h u Walesu, prvi put u Velikoj Britaniji, što je izazvalo kontroverze među nekim vozačima.

Ministri su rekli su da bi ograničenje od 32 km/h smanjilo smrtnost i buku te potaknulo ljude da hodaju ili voze bicikl, prenosi BBC.

Ujedinjeni narodi, grupe za zaštitu okoliša podržale su ovaj potez, ali političari su ga proglasili ratom protiv vozača.

"Na taj način ćemo sačuvati ljudske živote", rekao je prvi ministar Walesa.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Susret i s gospodarstvenicima Milanović poručio kanadskim Hrvatima: "Moramo napraviti zemlju u koju ćete se vratiti"

"Trebat će vam minutu više da prijeđete na svoje putovanje, a mi ćemo spasiti 10 ljudskih života u Walesu svake godine kao rezultat tog doprinosa", rekao je Mark Drakeford.

Zakon će promijeniti ograničenje brzine na oko 35% velških cesta na kojima rasvjetni stupovi nisu udaljeni više od 183 metara.

Velška vlada rekla je da će trošak od 32,5 milijuna funti za uvođenje novog nacionalnog ograničenja brzine biti nadoknađen zbog manjih troškova u zdravstvu, a moglo bi se uštedjeti 92 milijuna funti godišnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene