Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

Bliži se kraj Vladinim mjerama, hoće li doći do rasta cijena? "Stvarno ne znam tko je tu lud"

Aktualno Galerija Namirnice, ilustracija - 1 Namirnice, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Namirnice, ilustracija - 2 Namirnice, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković, premijer Andrej Plenković, premijer Foto: DNEVNIK.hr Energenti, ilustracija - 3 Energenti, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Energenti, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
U tjednu pred nama u Banskim dvorima, kako doznaje Dnevnik Nove TV, raspravljat će se o mjerama za ublažavanje posljedica rasta cijena jer već krajem mjeseca istječe rok do kojeg se građanima i poduzetnicima subvencionira cijena struje. Izvještava reporterka Sabina Tandara Knezović.

Proljetnom paketu Vladinih mjera polako istječe rok. Već krajem mjeseca istječe onaj za struju. Pomagati građanima i poduzetnicima ili ne, premijer će o tome s ministrima raspravljati idući tjedan.

Dio ministara, kako doznaje Dnevnik Nove TV, smatra da treba ostati veći dio mjera, ali ima i onih koji bi subvencionirali samo male potrošače. Takav bi potez naljutio poduzetnike jer postoje, tvrdi poduzetnik Ivan Miloloža, svi uvjeti da se mjere nastave.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Rumunjskoj Katastrofa u Rumunjskoj VIDEO Uznemirujuća snimka trenutka eksplozije: Preminuo bračni par, deseci ozlijeđenih

"Skladišta plina potpuno su puna. Nažalost, morala su se prodavati po onim apsurdnim cijenama koje su imali, sad bi još gori apsurd bio da se povećaju cijene nakon toga što su napravili. Stvarno ne znam tko je tu lud u ovoj zemlji da se to ne dogodi i ne uvaži produžetak mjera", objasnio je.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Dugom Selu, ilustracija - 1 Preminule dvije osobe FOTO Muškarac u domu aktivirao ručnu bombu? "Ušli smo u kuću i zatekli stravičan prizor"

Iz Udruge poslodavaca očekuju i da se smanje razlike u subvencijama i cijenama energenata između kućanstava i poduzetništva jer većina kućanstva u EU-u, kažu, plaćaju višu cijenu električne energije od ostalih sektora - i protiv su vladine mjere zamrzavanja cijena za osam proizvoda: carskog i svinjskog mljevenog mesa, suncokretova ulja, šećera, mlijeka, brašna i cijelog pileta.

Energenti, ilustracija - 2 Namirnice, ilustracija - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Što u cijeloj toj priči misle sindikati i kakva su predviđanja za jesen koja je pred nama, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene