Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traje potraga

Veliki preokret! Javila se žena sa snimke: "To je moje dijete, u paklu sam od nedjelje"

Žena sa snimke
Žena sa snimke Foto: Bečka policija
Javila se žena sa snimke - djevojčica iz Beča nije Danka. Tvrdi da je to njezina kći. Javila se policiji i austrijskom portalu.

Na osnovi videa koji je snimio Srbin koji živi u Beču već danima širom Austrije traje potraga za dvjema ženama iz Rumunjske i djevojčicom za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić iz Srbije. No misterij je riješen - žene na snimci nemaju nikakve veze s kriminalnim miljeom i otmicom djeteta, javlja Kosmo.at.

Austrijski portal Kosmo tvrdi da je locirao jednu od dviju žena koje se pojavljuju na snimci iz Beča na kojem se one vide s djevojčicom koja sliči nestaloj Danki Ilić.

Ta žena, navodno Rumunjka, tvrdi da na snimci nije Danka, već njezina kći, a Kosmo navodi da su ova najnovija saznanja dostavili austrijskoj policiji. Žena koja se navodno javila tom austrijskom portalu u prilog tim tvrdnjama ustupila je svoje privatne fotografije.

Na jednoj fotografiji nalazi se žena crne kose, za koju se tvrdi da je majka djevojčice sa snimke, kako sjedi pored djeteta za koje se sumnjalo da je Danka.

Druga fotografija koju je objavio portal Kosmo prikazuje selfi plave starije žene s djetetom koje nalikuje na nestalu djevojčicu iz Bora. Na snimci iz Beča, zbog koje je i austrijska policija počela tražiti malu Danku, vide se dvije žene, jedna crna mlađa i jedna plava starija, s djevojčicom.

Kako piše Kosmo, novinari su u kontakt sa ženom A. C. S. (36) stupili preko grupe na Facebooku. Ona je, navode, rumunjska državljanka koja živi i radi u Beču. Bila je, kako kažu, nervozna kada je saznala što se događa.

Pročitajte i ovo Danka Ilić nova saznanja Oglasio se otac malene Danke povodom najnovijeg obrata u potrazi

"Što da kažem? U paklu sam od nedjelje! Tijekom noći primila sam nekoliko poruka da se snimka s mojim likom dijeli na društvenim mrežama i da su pokrenuli potragu zbog nestalog djeteta. Odmah sam u nedjelju otišla u policiju i zatražila pomoć.  

Razgovor s njom, piše Kosmo, bio je emotivan i težak jer je bila u šoku.

Razmišlja, navode, samo o tome što se moglo dogoditi da su je prepoznali na ulici i da je pozvana policija. "Ono kroz što prolazim je strašno! Ja sam majka, suosjećam zbog djeteta iz Srbije i želim da ga nađu. Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se ispričali zbog patnje koju sam prošla."

Naša sugovornica je za DNEVNIK.hr potvrdila da je na fotografijama i snimci njezina kolegica sa svojim djetetom i majkom.

Žena je za portal Kosmo također izjavila:  "Zamolili su me da dođem sutra k njima da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da je zaboravim", rekla je.

Čeka se potvrda bečke policije

Policija u Austriji još se nije oglasila o tim tvrdnjama i pisanju portala.

Podsjetimo, bečka policija oglasila se ranije danas priopćenjem za medije u kojem je dostavila i dvije nove fotografije djevojčice iz Beča koja podsjeća na nestalu Danku Ilić (2).

U priopćenju policija navodi i da su rođaci nestale djevojčice odgledali video nastao na stanici u Beču i da pretpostavljaju da bi to mogla biti Danka. Kako se navodi u priopćenju, oni trenutačno traže žene koje su bile u društvu djevojčice koja sliči Danki i pozivaju ljude da se obrate policiji ako znaju njihovo mjesto boravka.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Deveti dan potrage Policija blokirala 100 metara oko kuće kod koje je nestala Danka: Ponovo se počelo kopati, stigli i forenzičari

"Dana 30. ožujka 2024. srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je da je na tramvajskoj stanici vidio dijete slično Danki. Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo vjerojatno riječ o nestaloj djevojčici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimki po nalogu javnog tužitelja", priopćeno je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene