Džamija u Christchurchu u kojoj se dogodio stravičan pokolj (Foto: AFP)
Džamija u Christchurchu u kojoj se dogodio stravičan pokolj (Foto: AFP) Foto: Afp

Četverogodišnja djevojčica ranjena u terorističkom napadu na dvije džamije u Christchurchu probudulila se iz kome nakon osam operacija. Djevojčica se probudila s teškim oštećenjem mozga i ne prepoznaje svoje roditelje.


Djevojčicu (4) je upucao napadač na dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu, nakon čega je malena curica operirana osam puta. Njezin otac Wasseim Alsati, kojeg je napadač tri puta upucao, dobro se oporavlja nakon stravičnog napada, javlja Daily Mail.

Vezani članci Pucnjava na Novom Zelandu (Foto: AFP) Monstruozni ubojica prenosio je pokolj uživo: Uporno se vraćao i ubijao jednog po jednog preživjelog... Pucnjava na Novom Zelandu (Foto: AFP) Hrvatica Dea za DNEVNIK.hr o stravičnom napadu na Novom Zelandu: "Sve je blokirano, sva su svjetla ugašena..."

Djevojčica se probudila iz kome, ali s teškim oštećenjem mozga zbog čega ne reagira na podražaje i ne prepoznaje svoje roditelje. ''Budna je, ali ne reagira. Ruke i noge joj se malo pomiču, ali ne onako kako ona želi'', rekao je njezin otac.

Liječnici su rekli da je potrebno još barem šest mjeseci promatranja kako bi mogli sa sigurnošću potvrditi stupanj oštećenja mozga djevojčice i kakve će posljedice ostati. ''Jako sam umoran. Stalno plačem. Moja supruga je zaista snažna. Dobiva snagu od cijele naše obitelij'', priča Alsati koji zbog ozljeda dobivenih u pucnjavi, na noge ne smije stati još najmanje godinu i pol.

Na Novom Zelandu je pokrenuta i inicijativa da se financijski pomogne Alsatijevoj obitelji.

Podsjetimo, muškarac je u dvjema džamijama u Christchurchu mahnito pucao po ljudima i ubio najmanje 50 ljudi, a ranio 40. Za napad je optužen Branton Tarrant protiv kojeg je sud prvo teretio za ubojstvo, no sudac je nakon toga proširio optužnicu za 50 ubojstava i 39 optužbi za pokušaj ubojstva.

Tarrant je snimao pokolj i sve prenosio uživo na društvenim mrežama. Najmlađa žrtva masakra je trogodišnji dječačić koji je umro ocu na rukama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju