Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tupoljev-134 se prepolovio i zapalio

Ivanov: Zrakoplov pao zbog pogreške pilota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preliminarni podaci pokazuju da se ruski zrakoplov Tupoljev-134 srušio zbog pogreške pilota u lošim vremenskim uvjetima, izjavio je u Parizu potpredsjednik ruske vlade Sergej Ivanov, a prenose ruski mediji.

'Ne želim preduhitriti istragu, ali prema vanjskim preliminarnim podacima očita je pogreška pilota koji je u lošim vremenskim uvjetima skrenuo desno od piste', rekao je Ivanov, koji boravi u posjetu Francuskoj s premijerom Vladimirom Putinom, u izjavi za novinare.

Dodao je da je zbog magle pilot do posljednjeg trenutka vizualno tražio pistu, ali je nije našao.

Zrakoplov Tu-134 kompanije RusAir s 52 putnika i članova posade srušio se pri pokušaju slijetanja po gustoj magli u zračnu luku Besovec, pokraj Petrozavodska u ruskoj pokrajini Kareliji i pritom su poginule 44 osobe. Do nesreće je došlo kilometar prije aerodromske piste. Zrakoplov je udario u tlo, raspolovio se na dva dijela i zapalio. (Hina)

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Mjesto pada ruskog zrakoplova - 2 Što je prevozio? VIDEO Misteriozni pad vojnog aviona: "Nisu pronašli druga tijela"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene