Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija preventivno uhićuje muslimane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske snage sigurnosti uhitile su 40 osoba u operaciji koja je pokrenuta poslije uhićenja 24 navodnih terorista u Velikoj Britaniji, priopćilo je u petak navečer talijansko Ministarstvo unutarnjih poslova a u subotu prenijeli mediji.

Britanska policija uhitila je proteklih dana 24 osumnjičenika u
sklopu operacije kojom su spriječeni planovi za napade na putničke zrakoplove.

Pročitajte i ovo Ministrica Obuljen Koržinek Nakon uhićenja Ministrica Obuljen Koržinek: "Nitko nije osporavao nadležnost EPPO-a" Davor Trupković, bivši pomoćnik ministrice u Ministarstvu kulture i medija - 5 milijunske malverzacije Afera postala još veća: Uhićeni bivši pomoćnik ministrice, dekan i profesor

Uhićene osobe u Italiji "bliske su islamskom svijetu", priopćilo je Viminale, sjedište ministarstva unutarnjih poslova.

Operacija kontrole provedena je na mjestima islamskog okupljanja, primjerice internet kafeterijama te na drugim mjestima.

Policija je provjerila i identificirala 4.178 osoba u gradovima
Bari, Bologna, Cagliari, Catania, Firenca, Genova, Milano, Napulj, Palermo, Reggio Calabria, Torino, Trieste, Venecija i Rim.

Osim što je uhićeno 40 osoba, još je protiv 114 pokrenut postupak za protjerivanje iz Italije, a protiv 111 osoba podignute su prijave.

Mnoge od tih osoba, koje su bile uhićene zbog manjih krivičnih djela, bile su puštene na osnovu zakona o oprostu, a sada ih je policija ponovno uhitila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene