Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija privela članove Muslimanskog bratstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatska policija danas je uhitila 75 pripadnika Muslimanske braće u akciji poduzetoj kao mjera osiguranja uoči izbora i važne rasprave u parlamentu, priopćila je policija.

Istu vijest potvrdili su i iz Bratstva, čiji je dužnosnik rekao kako bi uhićenja mogla izazvati nasilje, ne od pripadnika samog Bratstva, nego od osoba koje bi iz toga mogle zaključiti da država ne ostavlja ni malo prostora za mirnu islamsku političku aktivnost.

Pročitajte i ovo Nedaleko Zagreba otkriveno skladište s nekoliko tona ilegalnog duhana - 4 uhićena dvojica FOTO Kod Zagreba otkriveno skladište s gotovo osam tona ilegalnog duhana Slika nije dostupna Italija preventivno uhićuje muslimane

Zadnja uhićenja povećala su ukupan broj pripadnika Bratstva koji se nalaze u zatvoru na malo manje od 300, prema podacima same skupine i organizacije Human Rights Watch.

Muslimansko bratstvo je najsnažnija oporbena skupina u Egiptu i, iako je zabranjena od 1954., dopušta joj se postojanje unutar strogo određenih granica i česta je meta policijskih pretresa.

Policija nije iznijela razloge privođenja, ali su uhićeni većinom
pripadnici Bratstva koji će se natjecati u travanjskim izborima za Vijeće Shure, gornjeg doma parlamenta, i pomoćnici zastupnika iz redova Bratstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene