Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojčica koja će glumiti Isusovu majku Mariju, morat će dok jaše na magarcu nositi kacigu umjesto marame.


Isusova majka će maramu koju obično ima na glavi, iz sigurnosnih razloga morati zamijeniti jahaćom kacigom, za vrijeme uprizorenja rođenja Isusova u velškome mjestu Neathu, gdje će ulogu Marije utjeloviti jedna djevojčica, prenosi u ponedjeljak Daily Mail.

Vezani članci Magarac istrčao pred auto u Vladislavcima, ilustracija Neobična nesreća u Vladislavcima: Magarac istrčao na cestu i zabio se u auto, sad se oporavlja uštali Pronađeni Puki i Etna (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pronađeni nestali Puki i Etna: "Cijelu noć smo bili u potrazi. Sad se osjećam fenomenalno, srce mi je kao kuća"

"Od nas su tražili da djetetu koje će jahati na konju ili magarcu, na glavu iz sigurnosnih razloga, stavimo jahaću kacigu", rekao je Mark Barrett, predstavnik crkve u Neathu i organizator događaja humanitarnog karaktera koji će se održati u subotu 14. prosinca i čiji je prihod namijenjen zakladi za žrtve tajfuna koji je prije mjesec dana na Filipinima odnio gotovo 6.000 ljudskih života.

>> Zbog Isusa s tipfelerom iz prodaje povučen papinski medaljon

"Moramo uzeti u obzir da će Marija jahati na magarcu javnom cestom. Svi znamo da se magare ne kreće brzo, no moramo računati na sve nepredviđene mogućnosti i potencijalne opasnosti te ne smijemo kršiti zakon", rekao je, objasnivši kako im je poduzimanje sigurnosnih mjera savjetovao vlasnik životinje.

"Magarac kojega smo unajmili, naviknut je na slične događaje i vrlo je poslušan, no s obzirom na to da je visok za jedno dijete, moramo poduzeti mjere opreza u slučaju da četveronožac odluči pokazati svoju tvrdoglavu ćud", rekao je Barrett.

U uprizorenju rođenja Isusova sudjelovat će 25 djece u dobi od osam do 16 godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook