Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Babica je u rodilištu u Švedskoj zabunom upotrijebila istu injekciju prvo na pacijentici zaraženoj virusom HIV-a, a zatim na zdravoj pacijentici.


Incident se dogodio nakon što su obje žene rodile carskim rezom u lipnju prošle godine. Babica je odmah shvatila svoju pogrešku i o tome obavijestila dežurnog liječnika u rodilištu, piše The Local.

Vezani članci Bolnica u Švedskoj Švedska vlada traži veće ovlasti za borbu protiv korone: "Krajnja mjera je potpuno zatvaranje" Koronavirus u Švedskoj, ilustracija Broje više od sedam tisuća preminulih, no njihov vodeći epidemiolog govori da još nije vrijeme za maske

Ženi su odmah dali jak tretman anti-virusnih lijekova, a rečeno joj je da ne smije dojiti svoje novorođeno dijete. Podvrgnuta je i testu na virus HIV-a, a nekoliko mjeseci kasnije utvrđeno je kako nije zaražena tim virusom.

Bolnica Karolinska u gradu Huddingeu je o incidentu obavijestila i švedski Odbor za zdravstvo, koji je zaključio kako se rodilište bolnice nije držalo uobičajenih procedura. Bolnica je je u međuvremenu promijenila rutinske postupke i postrožila ih, kako se sličan incident ne bi ponovio. Sudbina babice nije poznata, ali portal The Local ne navodi niti da je bila kažnjena na bilo koji način.