Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u rodilištu

Istu injekciju upotrijebila na HIV pozitivnoj pa zdravoj pacijentici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Babica je u rodilištu u Švedskoj zabunom upotrijebila istu injekciju prvo na pacijentici zaraženoj virusom HIV-a, a zatim na zdravoj pacijentici.

Incident se dogodio nakon što su obje žene rodile carskim rezom u lipnju prošle godine. Babica je odmah shvatila svoju pogrešku i o tome obavijestila dežurnog liječnika u rodilištu, piše The Local.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Ilustracija Čeka se ratifikacija Švedska korak bliže NATO-u: Poznato kada će ključna zemlja glasati o pristupanju

Ženi su odmah dali jak tretman anti-virusnih lijekova, a rečeno joj je da ne smije dojiti svoje novorođeno dijete. Podvrgnuta je i testu na virus HIV-a, a nekoliko mjeseci kasnije utvrđeno je kako nije zaražena tim virusom.

Bolnica Karolinska u gradu Huddingeu je o incidentu obavijestila i švedski Odbor za zdravstvo, koji je zaključio kako se rodilište bolnice nije držalo uobičajenih procedura. Bolnica je je u međuvremenu promijenila rutinske postupke i postrožila ih, kako se sličan incident ne bi ponovio. Sudbina babice nije poznata, ali portal The Local ne navodi niti da je bila kažnjena na bilo koji način.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene