Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujući detalji istrage

Krvnik iz Tunisa trenirao u istom kampu kao i ISIS-ov krvnik 'Jihadi John'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga o teroristu iz Tunisa postaje sve više zastrašujuća.

Tijekom istrage prošlomjesečnog terorističkog napada na turiste u Tunisu otkrivaju se novi zastrašujući detalji o 23-godišnjem Seifeddine Rezguiu koji je kalašnjikovom pobio 38 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi na listi 'za odstrel' OTKRIVEN SMRTNI STRAH KRVNIKA Hvata ga panika kad ih vidi u zraku Slika nije dostupna IS ga više ne treba NAJVEĆI KRVNIK DANAŠNJICE Bježi u strahu da ne završi kao i njegove žrtve

Express.co.uk naime piše kako je tuniški napadač Rezgui bio u istom 'kampu za trening' Islamske države u Libiji, u kojem je svojevremeno 'trenirao' i Mohammed Emwazi, poznatiji kao 'Jihadi John'.

Majka čovjeka koji je hladnokrvno ubio 38 osoba: 'Moj sin je žrtva kao i svi ostali'

Emwazi je 27-godišnjak za kojeg se sumnja da stoji iza maskiranog muškarca koji je u snimci koju je IS objavio brutalno obezglavio otete britanske humanitarne radnike Alana Henninga i Davida Hainesa, kao i još nekoliko drugih taoca.

VIDEO Otkriven identitet okrutnog krvnika Jihadi Johna

Jedan neimenovani izvor blizak istrazi rekao je kako je i istražitelje naježila moguća poveznica između dvojice terorista, a sumnja se kako su je u istom kampu u pograničnom tuniškom području treniran i dvojac koji je izveo raniji napad u Tunisu, u ožujku u muzeju Bardo.

Inače, identitet 'Jihadija Johna' kako su ga prozvali britanski mediji, dugo nije bio otkriven iz operativnih razloga, a prvi puta je se pojavio na video snimci u kolovozu prošle godine kada je ubio američkog novinara Jamesa Foleya. Smatra se da je poslije viđen i na snimkama odrubljivanja glave američkog novinara Stevena Sotloffa, britanskog humanitarca Davida Hainesa, britanskog taksista Alana Henninga i američkog humanitarca Abdul-Rahmana Kassiga.

Tunis očekuje gubitke u turizmu od najmanje 515 milijuna dolara

U siječnju se militant pojavio i na snimci s otetim Japancima Harunom Yukavom i Kenjijem Gotom, nedugo prije nego što su ubijeni.

Najnovija saznanja o kampu IS-a ukazuju na to da se u tom kampu vjerojatno pripremaju militanti za destinacije poput one turističke u Tunisu, to jest gdje se pretežito nalaze 'zapadnjaci'.

Tisuće Britanaca zamoljeno je ovaj tjedan da se vrate s godišnjeg odmora u Tunisu jer je London dobio informacije koje ukazuju na to da bi moglo doći do novih napada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene