Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istočnoazijske zemlje osnivaju fond s 80 milijarda dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici trinaest azijskih zemalja odlučili su u petak da će do lipnja iduće godine osnovati zajednički fond sa 80 milijarda dolara kako bi suzbili financijsku krizu, objavio je južnokorejski čelnik.

Južnokorejski, kineski i japanski čelnici te predstavnici deset članica ASEAN-a (Organizacija zemalja jugoistočne Azije) postigli su takav dogovor na susretu u Pekingu, priopćio je glasnogovornik južnokorejskog predsjednika Leea Myung-Baka. 

Pročitajte i ovo Izglasan UN-ov sporazum o nadzoru mora i oceana - 1 Ambiciozan plan Povijesni dan! Usvojen sporazum za zaštitu mora i oceana uz svevremensku poruku: "Brod je stigao do obale" Slika nije dostupna Zajednička povelja zemalja jugoistočne Azije

>> ASEAN pomaže koordinirati dostavu pomoći Mianmaru

'Južnokorejski predsjednik Lee, kineski i japanski premijer Wen Jiabao i Taro Aso te desetero predstavnika ASEAN-a sastali su se na neslužbenom ručku u Pekingu i dogovorili su se o potrebi jačanja regionalne suradnje i političke suradnje u sučeljavanju sa svjetskom financijskom krizom', rekao je glasnogovornik u priopćenju.

Trinaest zemalja okupilo se u kineskoj prijestolnici dan uoči summita Europa-Azija koji će uglavnom biti posvećen financijskoj krizi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene