Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski čelnik za turizam izjavio je da će strani turisti moći posjećivati nuklearna postrojenja u toj zemlji, dok Iranu prijete sankcije jer nije prekinuo aktivnosti na tom polju.


'Strani turisti mogu posjećivati iranska nuklearna postrojenja, pošto je predsjednik Mahmud Ahmadinedžad dao dopuštenje da se ispitaju mogućnosti kako bi se to moglo provesti', rekao je direktor Organizacije za turizam i za kulturnu baštinu Esfandyar Rahim Mashaii.

Vezani članci Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće na ljetovanju, a poslužene su im čudnovate kreacije

'Odobrenje je izdano jer je iranski nuklearni program miroljubiv', dodao je Mashaii, koji je i iranski dopredsjednik, a prenosi službena agencija Irna.

Inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i novinari dosad su bili jedini stranci koji su posjetili iranske nuklearne centrale.

Mashaii nije naveo koja će postrojenja biti otvorena za posjetitelje i kada će odobrenje stupiti na snagu.