Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće prosvjednika na ulicama

Iranci izrazili mržnju, gnjev i gađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće pristaša iranskog režima okupile su se na sveučilištu u Teheranu tražeći smrt Mira Hoseina Musavija i Mehdija Karubija, a nakon molitve pozvani su održati veliku manifestaciju 'mržnje i gnjeva' protiv te dvojice oporbenih vođa.

'Smrt Musaviju, smrt Karubiju, i 'Musavi i Karubi moraju biti obješeni', izvikivala je gomila. Iranske vlasti objavile su da će nakon molitve u petak biti održana velika manifestacija naroda koji će moći 'izraziti svoju mržnju, gnjev i gađenje divljim i gnusnim zločinima huškača protiv države'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzvikivali "Smrt Americi" "Čak ni ubiti Trumpa ne bi bila dovoljna osveta": Milijuni ljudi na sprovodu iranskog generala Slika nije dostupna ZAJEDNIČKI APEL Reakcije na opasno zaoštravanje odnosa: Berlin, Pariz i London pozivaju Iran da ne krši nuklearni sporazum

>> Prosvjedi u Alžiru, Iranu, Egiptu, nasilje u Bahreinu i Jemenu

Musavi, bivši iranski premijer i Karubi, bivši predsjednik parlamenta, stali su na čelo oporbenog pokreta koji je organizirao prosvjede protiv prijeporne pobjede predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada na izborima u lipnju 2009. Slični pozivi na smaknuće oporbenih vođa održani su u petak i u drugim gradovima Irana.

U konzervativnom bloku iranskih vlasti zaredali su pozivi na brzo i 'oštro kažnjavanje' dvojice oporbenih vođa. Obojica su u kućnom pritvoru već nekoliko dana, otkako su prodemokratske snage Irana održale prosvjede protiv Ahmadinedžadova režima u kojima su u ponedjeljak dvije osobe ubijene, a više je ranjeno. (Hina)



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene