Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključanje demokracije

Prosvjedi u Alžiru, Iranu, Egiptu, nasilje u Bahreinu i Jemenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U više država u kojima ljudi sve glasnije zahtijevaju demokratizaciju za danas su najavljeni novi prosvjedi.

Alžirski pokret za demokraciju koji okuplja oporbene stranke, skupine za ljudska prava i sindikate, najavljuje prosvjedni marš po glavnome gradu, dok su organizatori prosvjeda kojima je svrgnut egipatski predsjednik Hosni Mubarak najavili 'marš pobjede' diljem Egipta. Tim će skupom proslaviti ostvareno i odati počast poginulima u prosvjedima.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Neredi u Leipzigu Sukob s policijom VIDEO Neredi u Njemačkoj zbog sudske presude radikalnoj ljevičarki, ozlijeđeni deseci ljudi

I u Teheranu je najavljen skup, ali prorežimskih snaga, koje na taj način izražavaju neslaganje s oporbenim prosvjedima. Posebno je napeto u Bahreinu, gdje su u prosvjedima protiv vlasti poginule tri osobe, više od stotinu je ozlijeđenih, a vojska je jučer na ulice izvela i tenkove.

>> Bahrein: Tenkovima na prosvjednike

>> VIDEO: Procurile amaterske snimke nereda u Libiji

>> Jemen: Smrtno stradao prosvjednik

Ključa i u Libiji. Do sada je poginulo 14 osoba, a deseci su ozlijeđeni. Jučer su objavljene i prve amaterske snimke iz te zemlje, u kojoj željeznom rukom vlada Moamer Gadafi, iako formalno postoje i predsjednik i premijer.

Nasilje hara i gradovima Jemena. Do sada je poginula jedna osoba, deseci su ozlijeđeni. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene