Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indonezija: U katoličkoj crkvi podmetnut požar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U gradu Posou na Sulawesiju u jednoj katoličkoj crkvi podmetnut je požar, nastavljajući tako sektaško nasilje koje je počelo prošli mjesec pogubljenjem trojice vojnika katoličke vjere, izvijestila je vojska. Nitko,srećom,nije ozlijeđen.

Policija pretpostavlja da je napad u Posou uslijedio nakon podmetanja vatre u jednoj muslimanskoj školi, izjavio je glasnogovornik lokalne policije Muhammad Kilat pozvavši stanovništvo da bude na oprezu. 

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Džakarta Velika promjena Džakarta više neće biti glavni grad Indonezije: Gradi se novi grad, poznato i njegovo ime i gdje će se nalaziti

Prema Kilatovim riječima "do sada je samo poznato da su požar podmetnule nepoznate osobe" te da je istraga u tijeku.

U Indoneziji živi najveći broj muslimana na svijetu, a 90 posto od 220 milijuna stanovnika su prakticirajući vjernici, no na Sulawesiju je broj kršćana i muslimana gotovo izjednačen. Poso je bio središte neprijateljstava među pripadnicima dviju vjera u razdoblju od 1998. do 2002. kada je u sukobima poginulo više od 1.000 ljudi.

Deseci indonezijskih muslimana vjerskim su obredima i okupljanjima obilježili završetka ramazana. Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono i njegova obitelj pozdravila su iz Predsjedničke palače vjernike nakon jutarnje molitve. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene