Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U gradu Posou na Sulawesiju u jednoj katoličkoj crkvi podmetnut je požar, nastavljajući tako sektaško nasilje koje je počelo prošli mjesec pogubljenjem trojice vojnika katoličke vjere, izvijestila je vojska. Nitko,srećom,nije ozlijeđen.


Policija pretpostavlja da je napad u Posou uslijedio nakon podmetanja vatre u jednoj muslimanskoj školi, izjavio je glasnogovornik lokalne policije Muhammad Kilat pozvavši stanovništvo da bude na oprezu. 

Vezani članci Soputana vulkan (Foto: AFP) Nakon snažnih potresa i tsunamija erumpirao vulkan, pepeo se diže šest kilometara u zrak Palu, Sulawesi (Foto: Adek BERRY / AFP) Katastrofa u Indoneziji: Najmanje 1200 poginulih, mnogi su i dalje zarobljeni ispod ruševina

Prema Kilatovim riječima "do sada je samo poznato da su požar podmetnule nepoznate osobe" te da je istraga u tijeku.

U Indoneziji živi najveći broj muslimana na svijetu, a 90 posto od 220 milijuna stanovnika su prakticirajući vjernici, no na Sulawesiju je broj kršćana i muslimana gotovo izjednačen. Poso je bio središte neprijateljstava među pripadnicima dviju vjera u razdoblju od 1998. do 2002. kada je u sukobima poginulo više od 1.000 ljudi.

Deseci indonezijskih muslimana vjerskim su obredima i okupljanjima obilježili završetka ramazana. Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono i njegova obitelj pozdravila su iz Predsjedničke palače vjernike nakon jutarnje molitve.