Čini se da je oporba odnijela pobjedu u najvećem turskom gradu Istanbulu. Na ponovljenim izborima za gradonačelnika, vodi oporbeni kandidat Ekrem Imamoglu.

Galerija


Ekrem Imamoglu je pobijedio i na izborima u ožujku, koji su poništeni nakon što se vladajuća stranka žalila na neregularnosti. Gubitak Istanbula udarac je za predsjednika Erdogana, koji je često govorio da onaj tko pobijedi na izborima u Istanbulu, pobjeđuje u Turskoj.

Vezani članci Kolumnist Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Novi stravični detalji ubojstva saudijskog novinara: Kremiran je u peći konzula u Istanbulu? Istraga o smrti Jamala Khashoggija nastavlja se (AFP) Savjetnik turskog predsjednika: Tijelo ubijenog novinara je raskomadano i razgrađeno u kiselini

Binali Yildirim iz vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) priznao je u nedjelju poraz na ponovljenim izborima za gradonačelnika Istanbula i čestitao oporbenom kandidatu Ekremeu Imamogluu koji je najavio "novi početak za Tursku", ali i spremnost s predsjednikom Repbulike raditi skladno za dobrobit Istanbula.

Građani Grubišnog Polja zabrinuti nakon velikog požara: ''Jako je loše, jučer je bilo katastrofa, a i jutros je jako smrdjelo"