Hrvatski državljanin koji se borio u Ukrajini nedavno je ranjen u borbi na ratištu.


Hrvatski državljanin ranjen je u borbi na bojištu u Ukrajini i očekuje se njegov povratak u Hrvatsku.

On je prevezen na sigurno mjesto, odakle će mu biti osiguran prijevoz i nastavak puta za Hrvatsku, u kojoj će nastaviti liječenje u jednoj od zagrebačkih bolnica, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova za DNEVNIK.hr. 

"Potvrđujemo informaciju o ozlijeđenom hrvatskom državljaninu u Ukrajini, koji je zajedničkim naporima Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva zdravstva s ukrajinskim vlastima prevezen na sigurno odakle će mu biti osiguran prijevoz i nastavak puta za Hrvatsku gdje će nastaviti liječenje", priopćili su.

"Tijekom jučerašnjeg popodneva čuo sam se s ravnateljem Hitne medicinske službe Grada Zagreba. Hrvat je kao dragovoljac sudjelovao u ratu u Ukrajini, gdje je ranjen. Stanje mu je stabilno, nije ugrožen. Bit će liječen u KB-u Dubrava, a ako ozljede budu specifične, bit će liječen u nekoj od drugih ustanova", izjavio je ministar Beroš na konferenciji za novinare.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju