Potraga za nestalim dječakom
Potraga za nestalim dječakom Foto: Vijesti.me

Potraga za nestalim 13-godišnjim dječakom u Herceg Novom ni u nedjelju nije dala rezultate zbog loših vremenskih uvjeta.


Trinaestogodišnji dječak nestao je 17. siječnja oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom kada ga je val poklopio i odnio u more. Pretraga akvatorija Topaljskog zaljeva ni u nedjelju nije dala rezultate, čak ni korištenjem 3D sonara s plovila Inspekcije ribarstva koji omogućuje detaljnu ultrazvučnu pretragu morskog dna.

Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta - jačanja juga, porasta mora i smanjene vidljivosti zbog niske naoblake i pljuskova kiše, danas oko 13 sati obustavljena je potraga za nestalim dječakom.

Snage koje su danas iz mora, kopna i podmorja tragale za nestalim djetetom zaprimile su dva poziva građana koji su s obale primijetili da nešto pluta u moru, ali se u oba puta pokazalo da se ne radi o tijelu utopljenika.

U prvom slučaju radilo se o velikoj morskoj kornjači koja je uočena kod Njivica, dok je u drugom slučaju riječ bila o drvenoj zavojnici za električne kablove koja je nekako s obale dospjela u more i plutala u zaljevu nošena valovima i morskim strujama.

Potraga se, ovisno o vremenskim uvjetima, nastavlja u ponedjeljak, pišu Vijesti.me.

Spašeni ribar VIDEO "Mislio sam da ću umrijeti od hladnoće": Spašen ribar koji je pao u ocean, dva dana grčevito se držao za bovu

"Tamo je vjetar bio gotovo 100 km/h, val je dječaka povukao sa šetališta u more", rekao je Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

Nestao Marijan Prelog Jeste li vidjeli ovog muškarca? U Zagrebu nestao 48-godišnji Marijan Prelog

Prema neslužbenim informacijama, dječak se s prijateljem spustio do šetališta kako bi se fotografirali. Kontaktirana je i hrvatska policija.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju