Za vrijeme Vincekova posvećuju se vinogradi, reže se prva loza, ali vrijeme je i za pokladno jahanje. Duga tradicija danas je obogaćena nošnjama i pjesmom.


Počelo je slavlje koje obilježava početak sezonskih radova u vinogradu Vincekovo, s kojeg je izvijestio reporter Tin Kovačić. 

"Čuvamo tradiciju. Vidim da ima puno turista, to je nešto što njegujemo, čuvamo, prenosimo na nas mlade. Živimo za to jednostavno", rekla je Josipa Basarić iz Vinkovaca. 

Povorka jaše od jednog do drugog vinskog podruma, a domaćini dočekuju jahače uz hranu i piće. I turisti iz daleke Njemačke posegnut će za čašicom. 

Slavlje dobitnika španjolske lutrije El Gordo Podijelili 2,52 milijarde eura: Veliko slavlje zbog tradicionalne božićne lutrije

"Vino je super, a ovi konjanici, takvo nešto sam prvi put doživio. To je više nego dobro, u Njemačkoj toga nema", rekao je Vlado Knežević iz Njemačke. 

Uz Dunav je hladno i da bi se jahalo, treba dobro i pojesti. I to – domaće. Za Vinkova ne sjedajte za volan, ali na konja, tu ćemo malo progledati kroz prste. Ali samo ako je na tradicionalan način.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju