Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguće primirje?

Izraelci nastavljaju bombardiranje, Hamas najavio pregovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok izraelski zrakoplovi nastavljaju bombardiranje u pojasu Gaze, Hamas najavljuje slanje izaslanstva u Egipat na prve diplomatske pregovore od početka desetodnevnog izraelskog napada na pojas Gaze, izjavio je dužnosnik te islamističke organizacije.

Hamasov dužnosnik Ayman Taha kazao je da će se izaslanstvo u Kairu odazvati egipatskom pozivu na razgovore, prenosi agencija Reuters. Visoki palestinski dužnosnik Reutersu je ranije potvrdio da je Egipat pokrenuo kontakte s Hamasom kako bi se u Gazi dogovorilo primirje

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Rafah Pregovori u Kairu Na vidiku prekid vatre u Gazi? Hamas je spreman za razgovor, čeka se odgovor Izraela

>> Tenkovi nadomak Gaze koja izgleda poput grada duhova

>> Egipat pregovara s Hamasom o prekidu vatre, stiže i misija EU-a

>> 'Cionisti su suočeni sa snažnim otporom fanatičnih Palestinaca'

Hamasov posjet Egiptu trebao bi se dogoditi u isto vrijeme kada će u Kairu biti i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, koji je pokrenuo europsku diplomatsku akciju za čim skorijim prekidom vatre.

Taha nije rekao hoće li u izaslanstvu biti pripadnici Hamasa iz napadnutog pojasa Gaze ili iz drugih palestinskih područja.

Izraelski zrakoplovi noćas raketirali ciljeve u Pojasu Gaze

Izraelski su zrakoplovi tijekom noći raketirali oko 130 ciljeva u Pojasu Gaze, izvijestila je vojna glasnogovornica u Tel-Avivu.

'Naše zračne vojne snage napale su 130 ciljeva u Pojasu Gaze', rekla je novinarima glasnogovornica. 'Vojni su zrakoplovi posebno ciljali džamiju u Jabaliyi u kojoj je smješteno oružje, te zgrade u kojima je skriveno oružje, u kojima se nalaze transportna vozila, raketni bacači i naoružane skupine', objasnila je.

Također je kazala kako 'kopnene snage napreduju, vojno potpomognute bombardiranjem s izraelskih vojnih brodova'. Prije svitanja u gradu Gazi mogla se čuti sporadična pucnjava, a s izraelskih vojnih brodova ispaljivani su projektili i prema dvama glavnim cestovnim križanjima na palestinskom teritoriju.

Očevici su izvijestili kako je izraelska vojska 'presjekla' pristup gradu Gazi s južne strane, onemogućivši na taj način borcima Hamasa da se eventualno opskrbe oružjem i streljivom.

Izraelske snage dosad su priznale da je u borbama poginuo jedan a ranjeno 45 vojnika, od kojih trojica teže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene