Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gradonačelnik New Yorka donirao 144 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imućni američki gradonačelnik Michael Bloomberg, čije je bogatstvo časopis Forbes procijenio na 5,3 milijarde dolara, donirao je tijekom 2005. godine u dobrotvorne svrhe 144 milijuna dolara, objavio je njegov ured.

Gradonačelnikov ured tu je informaciju objavio u okviru obvezne prijave o poreznoj kartici, no ne navode se pojedinačni iznosi za dobrotvorne ustanove i organizacije. 

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Donacija PMF-u - 5 Poticanje znanosti Velikodušna donacija: Udovica hrvatsko-američkog fizičara fakultetu poklonila nesvakidašnji dar

Bloombergova darežljivost raste iz godine u godinu, pa je tako 2003. darovao 135,6 milijuna dolara za 635 udruga a 2004. 139,3 milijuna dolara za 843 udruge.

Korisnici njegovih donacija su prošle godine bili lokalni muzeji, gradski parkovi, javne kuhinje, umjetnici, udruge za pomoć oboljelima od AIDS-a, udruge za pravo na pobačaj, novinari i znanstvenici.

Bloomberg, osnivač informacijske tvrtke Bloomberg L.P., rekao je da želi politiku napustiti po završetku svog drugog mandata 2009. godine, kako bi se potpuno posvetio filantropiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene