Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gordon Brown želi ojačati suradnju s Kinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown danas je u Šangaju skrenuo pozornost na pitanja u svezi sa zaštitom okoliša, drugog, posljednjeg dana posjeta Kini, kojega su početak obilježile gospodarske teme.

"Ulazimo u novo razdoblje kinesko-britanske suradnje na području zaštite okoliša", kazao je predsjednik britanske vlade novinarima.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Slika nije dostupna Sastali se Brown i Dalaj lama

Sukladno toj zamisli, Gordon Brown se danas sastao s građevinskim poduzetnicima koji u okolici Šangaja grade prvi ekološki grad u Kini.

Ekograd u okrugu Dongtan treba se otvoriti iduće godine na otoku Chongming, na ušću Yangtzea. 

Projekt je izradio britanski arhitektonski ured Arup, partner vlade kineske gospodarske i financijske metropole.

Kako navodi njegovo okružje, britanski premijer želi uvjeriti Kinu, kao i Indiju, kamo će doputovati u nedjelju, da potpiše međunarodni ugovor o klimi koji je prihvaćen na Baliju.

Brown je već dolazio u posjet ovim dvjema državama s najviše
stanovnika u svijetu, dok je bio ministar financija Tonyja Blaira, ali je ovo njegov prvi službeni posjet otkako je u lipnju došao u Downing Street.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene