Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neuspio atentat na Božić na letu za Detroit pokazuje da terorizam ostaje 'vrlo stvarna' prijetnja dok svijet ulazi u novo desetljeće, osam godina nakon napada od 11. rujna, upozorio je britanski premijer Gordon Brown.


Svjetski čelnici moraju 'hitno' surađivati kako bi pojačali sigurnost u zračnim lukama i zrakoplovima, naglasio je on nakon što je 25. prosinca mladi Nigerijac pokušao atentat na letu prema Detroitu.

'Novo desetljeće počinje kao što je počelo prošlo - Al Kaidinim stvaranjem ozračja straha', piše premijer u članku objavljenom na Internet stranici Downing Streeta 10.

Vezani članci Nizozemska policija, ilustracija Policija objavila: Dojava o podmetnutoj bombi u nizozemskom parlamentu bila je lažna Prijetnja, ilustracija Upao u školu pa vrijeđao i prijetio, od ravnateljice tražio da otpusti jednog djelatnika

Zadnji pokušaj je 'otkrio nastavak terorističke prijetnje' i 'novu veliku bazu terorizma' - Jemen. 'Gotovo deset godina nakon napada od 11. rujna svjetski terorizam još je uvijek stvarna prijetnja', rekao je Gordon Brown. (Hina)