Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema zime

Globalno zatopljenje: Iza nas je najtoplija godina do sada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako nam se možda ne čini baš tako, izvješće znanstvenika je pokazalo kako je posljednjih 12 mjeseci bilo najtoplije do sada.

Naime, NASA-in institut Goddard pokazao je kako je period od listopada 2009. godine do rujna ove godine bio najtopliji do sada. Britanski meteorološki zavod Met Office izračunao je prosječnu temperaturu u tom vremenskom razdoblju koja iznosi 14,52 stupnjeva Celzijusovih te je ova godina na prvom ili drugom mjestu od početka mjerenja temperature u Velikoj Britaniji, piše Sunday Times.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Ilustracija vremenska prognoza Temperatura se znatno penje, meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

>> Slijedi 40 godina ekstremnih vrućina

>> Ništa od najhladnije zime u posljednjih 1000 godina

>> 'Očekuje nas najhladnija zima u posljednjih 1.000 godina'

'Dostupni podaci govore da se arktički led otapa brže od bilo kojeg drugog na svijetu i ledeni pokrov se smanjuje. Ovogodišbnje visoke temperature su jasan simptom dugotrajnog globalnog porasta temperatura kojeg najvjerojatnije uzrokuju emisije stakleničkih plinova uzrokovanih ljudskom aktivnošću', objasnio je ravnateljica Met Officea Vicky Pope.

Međutim, vijesti o globalnom zatopljenju nije lako doživjeti u kasnu kišnu jesen kada u prilog toplijem vremenu ne idu ni buduće vremenske prognoze.

U čiju verziju zime više vjerujete?

  • Rusi - nikad hladnija
  • Britanci - najtoplija do sada
  • Amerikanci - čisti prosjek
  • Nikome od njih

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene