Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Krimu se i dalje nalaze ruske i ukrajinske vojne baze. Ruske su trenutno brojčano nadmoćne, a Ukrajinci pozivaju da se Krim proglasi demilitariziranom zonom.


Proruske snage zauzele su sjedište ukrajinske mornarice u Sevastopolju, a u Kijevu se na hitnom sastanku okupilo Vijeće za sigurnost i obranu.

Vezani članci Slika nije dostupna Europa zabrinuta zbog Navaljnova zdravstvenog stanja, ali i napetosti između Rusije i Ukrajine: "Situacija je vrlo opasna" Ukrajinski vojnik na brodu Dondass u Azovskom moru (Foto: AFP) Porošenko: Rusija gomila vojsku na granici, prijeti nam totalni rat!

Osim sjedišta poznate crnomorske ruske flote, na poluotoku Krimu su i brojne ukrajinske vojne baze. U njima su smješteni pripadnici pješadije, zrakoplovstva i mornarice.

Ukrajina Rusima: Pustite taoce u roku tri sata, u protivnom...

Otkako je počela kriza na Krimu, ukrajinske vojne baze su u okruženju proruskih snaga. Najmanje šest ih je ili zauzeto ili su potpuno blokirane.

Dok ukrajinske vlasti poručuju kako povlačenja vojske s Krima neće biti, Vitalij Kličko upozorava da se životi ljudi ne smiju ugrožavati. Jučer su život izgubili ukrajinski i proruski vojnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook