Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tunis ili Venezuela

Gaddafi teško bolestan bježi iz Libije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski vođa Muammar Gaddafi navodno će u sljedećih nekoliko dana napustiti Libiju i s obitelji pobjeći, vjerojatno u Tunis, prenosi američki NBC navodeći kao izvor američke obavještajne podatke.

Informacija je došla dan nakon što je Pentagon objavio da su libijski pobunjenici ostvarili značajne uspjehe u borbi protiv pripadnika snaga odanih pukovniku Gaddafiju.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

NATO od ožujka nastoji pomoći pobunjenicima u svrgavanju Gaddafija, te se tako i danas rano ujutro moglo čuti najmanje sedam glasnih eksplozija u libijskom glavnom gradu.

Prema neimenovanim izvorima iz libijskih oružanih snaga, Gaddafiji je navodno i teško bolestan te je spreman vlast predati ministru pravde Muhamedu Alqamodiju. No, postavio je i nekoliko uvjeta za svoju abdikaciju. Naime, Gaddafi inzistira na prekidu vatre i trenutnom povlačenju NATO-ovih vojnika.

U isto vrijeme, mediji iz arapskih zemalja objavili su informaciju da su prije nekoliko dana u Tripoli iz Južne Afrike stigla dva Airbusa za koje se pretpostavlja da će Gaddafiju poslužiti za bijeg iz zemlje. Prema njihovim informacijama, Gaddafi će utočište potražiti u Venezueli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene