Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Austrijski monstrum Jozef Fritzl nakon pet tjedana u četiri zatvorska zida postao je slomljeni i bezvoljni starac. ne želi kontakte s medijima te što manje kontakata s 800 drugih zatvorenika.


Fritzl dane provodi zureći u prazninu zidova u vlastitoj ćeliji ili kroz rešetke zatvorskog prozora. Zatvorski psihijatri 74-godišnjeg Fritzla smatraju mentalno abnormalnim, no ipak zdravog razuma. Austrijski list Oestereich piše kako je Fritzl počeo pokazivati očite znakove senilnosti te da je još uvijek u šoku zbog izrečene mu presude doživotnog zatvora, kao i činjenice da se nalazi u najstrožem austrijskom zatvoru, iako je on zatražio da ga se smjesti u zatvor Garsten.

Vezani članci Slika nije dostupna Fritzl obasuo obitelj telefonskim pozivima, oni mu spuštaju slušalicu Slika nije dostupna Rosemarie Fritzl prijavljena zbog sumnje da je sve znala

>> Fritzl prevezen u zatvor u kojem će služiti kaznu

Ostali zatvorenici, međutim, zbijaju šale na račun njegove senilnosti, no njegovo stanje zatvorskim dužnosnicima, nije toliko komično. Razmišlja se o posebnom tretmanu za njega te da ga se stavi pod konstantan nadzor, ili da mu se čak ispuni želja te ga se prebaci u samostalnu ćeliju, jer nije pokazao znakove suicida. Iako je sud izričito zabranio da se knjiga njegovih memoara, Fritzla to previše ne zabrinjava, jer ih on i dalje marljivo piše, jer svijetu očito želi objasniti što ga je natjeralo da kćer zatoči na 24 godine i siluje ju preko 3.000 puta te kako može živjeti s takvom krivnjom.