Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fritzl dao intervju, supruga prijavljena

Rosemarie Fritzl prijavljena zbog sumnje da je sve znala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josef Fritzl, austrijski monstrum osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog zatočenja i silovanaj kćeri 24 godine i ubojstva novorođenčeta, dao je svoj prvi intervju iz zatvorske ćelije, tjedan dana nakon sudske presude kojom je dobio doživotnu kaznu zatvora.

Želio sam najtežu kaznu’, rekao je 73-godišnji Fritzl, koji je izrazio želju da pomogne žrtvama koje je zatočene u podrumu držao 24 godine. Intervju je njegov odvjetnik, Rudolfu Mayeru objavio u austrijskom magazinu ‘News’. 'Pokušao sam život u podrumu napraviti što udobnijim za moju drugu obitelj, a tijekom godina, partnerstvo između mene i moje kćeri', rekao je Fritzl čija se fantazija raspala kada je Elisabeth vidio na suđenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašni zločini u Austriji Rosemarie Fritzl usamljena, svi vjeruju da je 'morala znati' Slika nije dostupna Snimka šokirala Austriju VIDEO: Objavljena cijela snimka Fritzlovog odmora na Tajlandu

'Imao sam veoma neobičan osjećaj koji jedva mogu ispričati, ali kada je ona bila ondje, mogu reći da sam se osjećao pomalo drugačije, znajući da je u mojoj blizini. Nakon toga želim najtežu kaznu do kraja života', dodao je Fritzl.

'Kada sam primijetio da je ondje, u sudnici i kada sam se okrenuo prema njoj, bio sam tako posramljen', ispričao je Fritzl. 'Jedva sam mogao čuti što je govorila. Ali nisam zaslužio ništa bolje. Znao sam da moram sve priznati, nisam mogao uljepšavati istinu', sljedeći je dan u sudnici priznao krivnju za sve zločine za koje ga je teretilo tužiteljstvo.

>> Fritzl odabrao zatvor daleko od kanibala koji ga želi pojesti

'Napokon shvaćam kakvu sam patnju nanio svojoj obitelji. Želio bih napisati suosjećajnu knjigu. Ne za javnost, samo za nju. Pokušat ću objasniti zašto sam se ponašao na tako odvratan način. Ne želim ništa drugo, osim da moje žrtve mogu zaboraviti mene i ono što su iskusili sa mnom', rekao je Fritzl.

Nije poznato koliko je Fritzlu plaćen intervju, ali se vjeruje da novac neće pripasti njemu već njegovoj kćeri Elisabeth i sedmero djece koje mu je rodila u podrumu.


Je li i Rosemarie Fritzl znala što se dešava?

U međuvremenu, pojavile su se informacije koje dolaze od njemačkog odvjetnika Klausa Ulricha Grotha, kao i jednog Frtzlovog prijatelja, koji tvrde da su i njegova žena, Rosemarie Fritzl, te najstariji sin Harald znali što se događa u sumornim prostorijama podruma. 'Svaka domaćica ili znatiželjno dijete, prije ili kasnije pronašli bi tajni ulaz u podrum, bilo slučajno ili namjerno', tvrdi Groth koji je podignuo prijavu protiv Rosemarie Fritzl. 'Tko je opskrbljivao podzemnu tamnicu kada je Fritzl bio na odmoru u Tajlandu?' pita se odvjetnik te dodaje kako se plač i jecanje moralo čuti u prostorijama iznad podruma.

Slično tvrdi i Paul Hoera, inače Fritzlov bliski prijatelj. 'Svaki put kada bi ga pozvao na piće ili razgovor, njegova žena Rosemarie bi se javila i rekla kako se nalazi u podrumu i da pričekam da ga pozove', prisjeća se Hoera.

'Ne znam je li Rosemarie točno znala što se događa, no svaki put kada bi se javila na telefon rekla bi mi da je dolje. Ne mogu vjerovati da baš ništa nije znala, ali s obzirom da ga se i plašila možda nije željela ništa spominjati', smatra Hoera te ukazuje na sumnje da su i drugi članovi obitelji znali što se dešava. 'Ne želim nikoga optuživati, ali 100% sam siguran da su neki članovi Fritzlove obitelji znali što se dešava. Fritzl je imao 48 godina kad je zatočio Elisabeth. Smatram da tada nije mogao potpuno sam izgraditi cijelu tamnicu bez znanja ostalih članova obitelji. Netko mu je sigurno pomogao. No, je li moguće da je onaj koji mu je i pomogao samo tako zaboravio na njeno postojanje idućih 20 godina?' pita se Hoera.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene