Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica naoružanih muškarca zapalila su autobus u sjevernom predgrađu Pariza, točno godinu dana nakon pogibije dvojice mladića sjevernoafričkog porijekla koja je potaknula najveće nemire u Francuskoj u posljednjih 40 godina.


Policijski izvor je naveo da su dva maskirana muškarca ušla predvečer u autobus i naredili petnaestorici putnika i vozaču da izađu iz vozila koje su zatim zapalili.

Vezani članci Vozilo hitne pomoći, ilustracija Najmanje 27 osoba poginulo u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovali učenici i njihovi roditelji, jedna osoba i dalje zarobljena Slika nije dostupna FOTO Zapalio se autobus pun turista

Najmanje četiri autobusa su napadnuta u siromašnim pregrađima francuske prijestolnice od nedjelje, a policija, koja je na obljetnicu nemira pojačala prisutnost u predgrađima, upozorila je da bi nasilje moglo ponovno izmaći kontroli.

Ranije jučer više je stotina ljudi sudjelovalo u tihom mimohodu kroz Clichy-sous-Bois gdje su prošle godine počeli neredi, kako bi obilježili godišnjicu smrti dvojice mladića poginulih od strujnog udara dok su bježali pred policijom.

Njihova je smrt izazvala masovne nemire useljeničke mladeži diljem Francuske koji su trajali više tjedana i u kojima je zapaljeno 10.345 vozila, oštećene su 74 zgrade, a ukupna materijalna šteta se procjenjuje na 160 milijuna eura.