Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuska: Zapaljen autobus na obljetnicu nemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica naoružanih muškarca zapalila su autobus u sjevernom predgrađu Pariza, točno godinu dana nakon pogibije dvojice mladića sjevernoafričkog porijekla koja je potaknula najveće nemire u Francuskoj u posljednjih 40 godina.

Policijski izvor je naveo da su dva maskirana muškarca ušla predvečer u autobus i naredili petnaestorici putnika i vozaču da izađu iz vozila koje su zatim zapalili.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Slika nije dostupna Zapaljen autobus u pariškom predgrađu

Najmanje četiri autobusa su napadnuta u siromašnim pregrađima francuske prijestolnice od nedjelje, a policija, koja je na obljetnicu nemira pojačala prisutnost u predgrađima, upozorila je da bi nasilje moglo ponovno izmaći kontroli.

Ranije jučer više je stotina ljudi sudjelovalo u tihom mimohodu kroz Clichy-sous-Bois gdje su prošle godine počeli neredi, kako bi obilježili godišnjicu smrti dvojice mladića poginulih od strujnog udara dok su bježali pred policijom.

Njihova je smrt izazvala masovne nemire useljeničke mladeži diljem Francuske koji su trajali više tjedana i u kojima je zapaljeno 10.345 vozila, oštećene su 74 zgrade, a ukupna materijalna šteta se procjenjuje na 160 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene