Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi se iznenadili

FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mlađe generacije stanovnika Trsta ostale su u potpunom šoku kada su jutros ugledale rijedak fenomen. Već 25 godina u talijanskom gradu nije se zaledilo more, a upravo to dogodilo se danas.

Morski rezervat Miramar u Trstu danas je doživio rijedak fenomen - zaleđeno more. Posljednji put nešto slično dogodilo se prije 25 godina, 25. siječnja 1999. Tijekom noći iznad razine mora Tršćanskog zaljeva pojavila se kora leda. I dok starije generacije pamte tu pojavu tijekom hladnijih zima, mlađe su ostale potpuno iznenađene.

Pročitajte i ovo Prljave tablice na automobilima; ilustracija - 1 Loš trik Zaprljate li ih, mogli bi vam iz novčanika izbiti priličnu svotu: Kazne se penju do 1990 eura!

Meteorolog Darko Bradasi objasnio je da je trenutačno nad tim područjem jaka anticiklona s toplim visinskim zrakom. Radiosonda iz Rivolta u ponoć je odredila ledište vode na visini od 2936 metara, što ukazuje na vrlo stabilnu atmosferu i temperaturni obrat. Temperature na tlu niže su nego nekoliko metara iznad, što je doprinijelo stvaranju leda, prenosi Primorski dnevnik.

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u; ilustracija - 1 Stvarna prijetnja ili kampanja Ustavnoj krizi SAD-a ne nazire se kraj: "Nije lako razgovarati s osobom koja za sebe kaže da je božji poslanik"

Meteorološki opservatorij regionalne agencije za okoliš Arpa izmjerio je jutros na pristaništu u Trstu 3,4 Celzijeva stupnja. Bradasi ističe da je tanak sloj magle, koji je nekoliko dana bio prisutan nad morem, zaustavio sunčeve zrake i povećao koncentraciju slatke vode u gornjem sloju mora, što je pridonijelo toj rijetkoj pojavi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene